Englantilaiset haluavat oman kansallislaulun God Save the Queenin tilalle

Englannin parlamentti saa tänään käsiteltäväkseen lakiesityksen God save the Queen -hymnin korvaamiseksi uudella, englantilaisten omalla kansallislaululla, kertoo Christianity Today.

Englannilla ei ole omaa kansallislaulua, vaan God Save the Queen (suomeksi Jumala suojahas) on koko Yhdistyneen kuningaskunnan kansallislaulu.

Syyt God Save the Queen -hymnin syrjäyttämiseksi eivät ole uskonnollisia, vaan kumpuavat pikemminkin kansallistunteesta. Skotit ja walesilaiset laulavat urheilukilpailuissa omia kansallislaulujaan, ja lakialoitteen kannattajien mielestä englantilaisten olisi korkea aika tehdä samoin.

Työväenpuolueen kansanedustaja Toby Perkins haluaisi varata God Save the Queen -laulun suuriin kansallisiin juhlapäiviin sekä urheilutapahtumiin, joissa joukkueet edustavat koko Iso-Britanniaa.

Englannin kansallislauluksi on ehdotettu virsiä Jerusalem ja Land of Hope and Glory (Maa tulevaisuuden). Jerusalem pohjautuu William Blaken vuonna 1804 kirjoittamaan runoon And did those feet in ancient time, jonka Sir Hubert Parry sävelsi 1916. Sitä on pidetty Englannin epävirallisena kansallislauluna siitä lähtien, kun se oli ensimmäisen maailmansodan aikana tärkeä hengen nostattaja maassa.

Virren sanoissa leikitään ajatuksella, että Jeesus käyskenteli nuoruudessaan Englannin vihreillä kukkuloilla ja toi taivasten valtakunnan, ”Jerusalemin”, hetkeksi maan päälle. Luonnon ja jumalisuuden vastakohtana virressä mainitaan pimeät saatanalliset myllyt, jotka viittaavat teollistumisen kielteisiin puoliin.

Pääministeri David Cameron on kannattanut Jerusalem-virttä Englannin kansallislauluksi.

Edellinen artikkeliTutkijat: Myötätuntoon panostaminen lisää sitoutumista työhön
Seuraava artikkeliObama siteerasi paavia Kansakunnan tila -puheessaan

Ei näytettäviä viestejä