Energianeuvojan palkkaaminen toisi kirkolle huomattavat säästöt

Tornion kiinteistöpäällikkö Martti Kerimaa kritisoi kirkkoa siitä, että se ei ole palkannut energianeuvojaa kirkkohallitukseen tai hiipankuntiin. Hän etsi taannoin tällaista asiantuntijaa, mutta joutui pettymään.

– Sellaista viskaalia ei löydy koko kirkosta, vaikka on eletty pitkään kalliin energian aikaa. Seurakunnat tarvitsisivat kipeästi neuvontaa, esimerkkejä ja muiden kokemuksia, Kerimaa sanoo.

Saavutetuilla säästöillä palkkaisi kevyesti useammankin neuvojan. Kirkkohallituksen yliarkkitehti Antti Pihkala on samoilla linjoilla. Hän sanoo toivoneensa kirkkoon alan insinööriä, mutta sellaista ei ole toistaiseksi luvassa.

– Tässä jos missä kirkko säästää väärästä päästä, koska tehokkaan neuvonnan puutteessa seurakunnat jatkavat energian tuhlaamista, Martti Kerimaa toteaa.

Kotimaa Pron markkinointisivustolla on vapaasti luettavissa juttuja seurakuntien energiaratkaisuista ja maalämmöstä. Sivustolla on myös infografi, kuvallinen esitys säästöjen suuruudesta Sipoossa, Torniossa ja Mäntyharjussa.

Kotimaa Pro – Kirkon puolesta! – on vuoden 2014 alussa avautuva uutis- ja palvelusivusto, joka on tarkoitettu seurakuntien työntekijöille, luottamushenkilöille, vapaaehtoisille ja vastuunkantajille. Pääsy sivustolle sisältyy automaattisesti seurakuntien tekemiin Kotimaa-lehden tilauksiin, mutta myös Kotimaan yksityistilaajat voivat lisämaksusta saada tunnukset sivustolle.

Edellinen artikkeli”Eroakirkosta.fi ja kirkko – Daavid vastaan Goljat”
Seuraava artikkeliKansanedustajat kannattavat Kulosaaren mallia

Ei näytettäviä viestejä