Emeritus­piispa Eero Huovinen tapasi paavi Franciscuksen – toivoivat rukousta rauhan ja ykseyden puolesta

Luterilais-katolisen ykseyskomission puheenjohtajana toiminut piispa Eero Huovinen tapasi keskiviikkona 4.5. paavi Franciscuksen Vatikaanissa.

Paavin vastaanotolle osallistunut Huovinen kertoo sanoneensa Franciscukselle, että toivoo voivansa rukoilla tämän kanssa kahden asian puolesta: maailman rauhan ja kristillisten kirkkojen ykseyden.

Kansat kaipaavat rauhaa ja sotien loppumista, ja kristillisten kirkkojen jäsenet janoavat sovintoa ja läheisempää yhteyttä, Huovinen perusteli pyyntöään.

Paavi Franciscus vastasi Huoviselle, että näiden asioiden puolesta tulisi rukoilla molemminpuolisessa hengessä.

– Lisäksi paavi pyysi, että rukoilisimme toistemme puolesta, Huovinen kertoo.

Tapaaminen paavin kanssa osana yleisvastaanottoa kesti muutaman minuutin. Huovinen kertoo tavanneessa paavi Franciscuksen aiemmin kolme neljä kertaa.

Luterilais-katolisen ykseyskomission asiakirja ”Kaste ja kasvava yhteys” (Baptism and Growth in Communion) on nyt julkaistu. Asiakirjaan voi tutustua täällä.

Luterilainen maailmanliitto otti asiakirjan myönteisesti vastaan jo vuonna 2019, mutta katolisessa kirkossa siitä on esitetty kriittisiä kysymyksiä. Katolinen ykseysneuvosto voi arvionsa mukaan pitää asiakirjaa vain ”avoimena tutkimusdokumenttina”.

Luterilais-katolinen ykseyskomissio on Luterilaisen maailmanliiton ja Paavillisen kristittyjen ykseyden edistämisen neuvoston asettama. Komissiolla on sekä luterilainen että katolinen puheenjohtaja.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Emerituspiispa Eero Huovinen tapasi paavi Franciscuksen – toivoivat rukousta rauhan ja ykseyden puolesta

Edellinen artikkeliRuotsin kirkossa päästiin sopuun työ­ehdoista – vahti­mestareiden ja kiinteistö­työn­tekijöiden lakko päättyi
Seuraava artikkeliAloite kristillisen mystiikan aineistosta eteni kirkollis­kokouksessa – edustaja Sammeli Juntunen skeptinen pyhiin­vaelluksen vaikutuksista

Ei näytettäviä viestejä