Eija-Riitta Korhola: Jeesus kuuluisi nukkuvien puolueeseen?

Mitä Suomen poliittista puoluetta Jeesus äänestäisi, kysyy europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok) hauskassa blogissaan Iltalehdessä. Korhola käy lävitse kaikki puolueet ja sen, mitä niillä olisi Jeesukselle tarjota.

”Eduskuntavaalit ovat edessä, ja koska kilpailutilanne on niin pelottavan tasainen, en yllättyisi vaikka mukaan vedettäisiin korkeammatkin voimat”, Korhola aloittaa Iltalehden bloginsa "Jeesusken poliittinen kanta?"

”Mutta pidetäänpä varamme. Jeesukseen voitaisiin toki ripustaa poliittista väriä sateenkaarellisen verran, jos hän olisi suonut ajallemme ja paikallemme sen korkean kunnian, että olisi inkarnoitunut 2000-luvun Suomeen. Vaan pahoin pelkään, että me kaikki puoluepukarit saisimme aika lailla nenillemme. Niin kuin hän tylytti aikansa poliittisia puolueita, fariseuksia, saddukeuksia ja selootteja, Jeesuksen tarkka, lahjomaton ja universuminpenetroiva katse olisi havainnut epäkohtia meidänkin porukoissamme”, Korhola kirjoittaa.

Blogissaan Korhola käy lävitse kaikki puolueet ja niiden suhteen Jeesuksen sanomaan. Lopulta hän päätyy pohtimaan: ”Voisiko käydä niin kurjasti, että katseltuaan aikansa tätä Baabelin sekamelskaa hän masentuisi, jättäisi äänestämättä ja liittyisi nukkuvien puolueeseen?”

Lue Eija-Riitta Korholan blogi

(Etusivun kuva: Olli Seppälä)