Dokumentti, draama­sarja, festivaali­tapahtuma – Kirkon media­säätiö myönsi tukea 100 000 euroa

Kirkon mediasäätiö on myöntänyt tukea 18 ohjelmahankkeeseen yhteensä 102 500 euroa. Kaksi kertaa vuodessa tukia jakava säätiö sai syksyn hakuun 63 hakemusta.

Säätiön asiamiehenä sen toiminnan perustamisesta lähtien toiminut ja vuoden lopussa eläkkeelle jäävä asiamies Juha Rajamäki kiittää hakemusten korkeaa tasoa.

– Hakijoiden joukko oli todella monipuolinen ja korkeatasoinen. Iloitsemme siitä, että Suomessa halutaan ja osataan tehdä kunnianhimoisia ohjelmia, joissa käsitellään meitä kaikkia koskettavia yleisinhimillisiä teemoja.

Suurimman tuen sai käsikirjoittaja ja ohjaaja Maria Rainbirdin tv-dokumentti Pitkä matka kotiin, joka kertoo akateemisesti koulutetun nigerialaisen naisen halusta vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan. Ohjelmassa kuvattu kasvatustieteiden maisteri Oge Eneh on kokenut sukupuolten välisen epätasa-arvon, väkivallan, avioeron, yksinhuoltajuuden ja työpaikkakiusaamisen. Oge uskoo Jumalaan ja perhearvoihin ja ammentaa voimaa suomalaisesta luonnosta, Kirkon viestinnän tiedotteessa kuvataan.

10 000 euron tuotantotuen sai DocPoint -elokuvatapahtumat ry, Mitä sinä uskot -elokuva ja oheisohjelmakokonaisuus. DocPoint 2022 -festivaaleille luodaan teemakokonaisuus, jossa henkisyyttä, uskoa ja uskomista käsittelevien elokuvien avulla yritetään ymmärtää ja analysoida ajan henkeä ja ilmiöitä.

Myös Hallonbacken-sarja sai 10 000 euron tuotantotuen. Martin Jernin ja Emil Starkin käsikirjoittama, Saara Cantellin ohjaama lasten ja nuorten draamasarja asettuu 1920-luvun Helsinkiin, jossa 12-vuotiaalle Stinalle tarjotaan maksutonta hoitoa keuhkosairauteen Hallonbackenin parantolassa. Sarja perustuu suomenruotsalaisen Eva Kranzin nuortenkirjaan Osasto 23.

Kirkon mediasäätiö on 24 seurakunnan ja seurakuntayhtymän sekä Kirkkohallituksen vuonna 2005 perustama säätiö, joka tukee ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien sekä sähköisten hankkeiden tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

Tuen arviointikriteereinä ovat evankelis-luterilaisen kirkon arvoperusta ja valtakunnallisuus. Peruslähtökohta on, että tukea myönnetään uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleville ohjelmille.

Listan kaikista tämänkertaisista tuensaajista voi katsoa täältä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Dokumentti, draamasarja, festivaalitapahtuma – Kirkon mediasäätiö myönsi tukea 100 000 euroa

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Tähti näyttää tietä uskon syvyydestä tai sen puutteesta riippumatta
Seuraava artikkeliKynttilöitä haudoille jouluna? Löydä läheisen tai sukulaisen hauta haku­ohjelman avulla

Ei näytettäviä viestejä