Digipostillassa jo yli 4000 saarnaa – kaikki luettavissa vapaasti

Kotimaan ylläpitämässä saarnapankissa, Digipostillassa on jo reilusti yli 4000 saarnaa, tarkalleen 4052. Uusia saarnoja tulee jatkuvasti lisää. Saarnan pitäjät voivat syöttää järjestelmään omia saarnojaan.

Digipostillassa saarnat ovat kaikkien luettavissa. Saarnoja voi hakea vapaalla sanahaulla tai esimerkiksi saarnaajan nimellä, kirkkovuoden pyhän, raamatuntekstin, vuoden ja seurakunnan mukaan.

Digipostillaan luovutettujen saarnojen tekijänoikeudet säilyvät jokaisella saarnojaan luovuttavalla. Heillä on kaikki oikeudet koota omista saarnoistaan esimerkiksi kirja tai käyttää saarnoja myös jonkin muun verkkokokonaisuuden osana.

Saarnoja Digipostillassa on yli 200 saarnan pitäjältä. Joiltain yksi tai vain muutama, muutamilta reilusti yli sata. Miesten saarnoja on selvästi enemmän.

Yksittäisistä pyhäpäivistä eniten saarnoja on itsenäisyyspäivältä, sillä niitä kerättiin erikseen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuihlaan liittyen.

Digipostilla avautui keväällä 2016. Sen tarkoitus on tukea kristillisen uskon perusasioiden julistamista ymmärrettävin ja puhuttelevin keinoin niin saarnatuolista kuin verkossa.

Digipostilla on myös tutkijoiden käytössä.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliKolumni: Ovatko ekumenian viimeiset päivät käsillä?
Seuraava artikkeliLuonto puhuu: Kuka olikaan ilosanoman ensimmäinen viejä?

Ei näytettäviä viestejä