Diakonivihkimys Lapualla 22. tammikuuta

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura vihkii kuusi henkilöä diakonian virkaan Lapuan tuomiokirkossa sunnuntaina 22. tammikuuta 2017 messussa kello 10. Kyseessä on toinen kerta, kun piispa Peura toimittaa diakonivihkimyksen. Vihittävät sijoittuvat pääosin diakoniatyöhön Etelä-Pohjanmaan alueen seurakuntiin, joko vakituiseen virkaan tai sijaisuuteen.

Vihkimyksen saavat (suluissa mainitaan työnantaja, jonka antaman kutsun perusteella henkilö vihitään):

· Sairaanhoitaja (AMK) -diakonissa Marja-Terttu Akonniemi (Alajärven kaupunki ja Soinin seurakunta)

· Sairaanhoitaja (AMK) -diakonissa Minna Hirvilammi (Ilmajoen seurakunta)

· Sairaanhoitaja (AMK) -diakonissa Sari Kaidesoja (Alavuden seurakunta)

· Sosionomi (AMK) -diakoni Marita Kunnari (Lappajärven seurakunta)

· Sosionomi (AMK) -diakoni Annu Toropainen (Kuortaneen seurakunta)

· Sosionomi (AMK) -diakoni Riikka Ylipeltola (Karijoen seurakunta)

Selvä muutos aiempien vuosien tilanteeseen on, että kuudesta vihittävästä peräti viidellä on aiempi työura jossakin muussa ammatissa.

Uusi käytäntö

Perinteisesti vihkimykset diakonian virkaan on järjestetty hiippakunnissa, joiden alueella on diakonian virkaan valmistavaa koulutusta. Lapuan hiippakunnan alueella ei ole tällaisia oppilaitoksia, minkä vuoksi vihkimykset ovat olleet harvinaisia. Ensimmäinen Simo Peuran toimittama diakonivihkimys oli loppiaisena 2013 Jyväskylässä Taulumäen kirkossa. Tuolloin vihittiin Jyväskylässä järjestetyn muuntokoulutuksen suorittaneet sairaanhoitaja (AMK) -diakonissat. Vihittyjä oli 15, joista vain osa oli Lapuan hiippakunnan alueelta.

Toukokuussa 2016 piispainkokous antoi uuden suosituksen diakonian virkaan vihkimisestä. Sen myötä vihkimisestä päättää ja vihkimyksen toimittaa piispa, jonka hiippakunnan alueelle vihittävä on saanut kutsun työhön. Lapuan hiippakunnassa järjestetään vastaisuudessa vuosittain yksi vihkimys.

Edellinen artikkeliKaisamari Hintikka kertoi: Nämä ovat luterilaisten kirkkojen neljä haastetta
Seuraava artikkeliLähetysseura ja Kotimaa avasivat yhteisen kampanjan, Tansaniaan istutetaan puita

Ei näytettäviä viestejä