Barentsin kirkkojen neuvosto vaatii Arktisen neuvoston jäsenmaiden ympäristöministereiltä toimia

Barentsin kirkkojen neuvosto on antanut julkilausuman Arktisen neuvoston jäsenmaiden ympäristöministereille, jotka ovat parhaillaan kokoontuneena Rovaniemellä. Asiasta kerrotaan Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin tiedotteessa.

Barentsin kirkkojen neuvosto painottaa, että on aika tehdä vaikeitakin päätöksiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Neuvosto ottaa esiin kestäviin elintapoihin ja puhtaaseen energiaan siirtymisen. Sen mukaan tehtävämme kristittyinä on vastustaa itsekkyyttä ja toimia tulevien sukupolvien hyväksi. Poliittisten johtajien on ryhdyttävä toimiin nyt eikä myöhemmin.

Neuvosto muistuttaa poliittisia päättäjiä siitä, että alkuperäiskansat ovat haavoittuvassa asemassa ilmastonmuutoksen myötä, sillä se vaikuttaa heidän toimeentuloonsa ja elinolosuhteisiinsa. Alkuperäiskansoilla, kuten saamelaisilla, on tietoa ja kokemusta, jota tarvitaan ilmastonmuutoksen vaikutusten kohtaamisessa.

– Pohjoisen luonto on erityisen herkkä, minkä vuoksi näemme ilmastonmuutoksen vaikutukset täällä ehkä selvemmin. Barentsin kirkkojen neuvosto haluaa kiinnittää huomiota tähän ja vastuuseemme säilyttää luomakunta elinkelpoisena myös tuleville sukupolville, toteaa Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi tiedotteessa.

Barentsin kirkkojen neuvoston kokous järjestettiin Inarissa tiistaina ja keskiviikkona. Barentsin kirkkojen neuvostoon kuuluu luterilaisten ja ortodoksisten kirkkojen hiippakuntia Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Venäjältä. Neuvosto on perustettu vuonna 1996. Sen tehtävänä on vahvistaa kristillisten kirkkojen yhteyttä Barentsin alueella.

Kuva: Olli Seppälä

Nuoret ja lapset Barentsin kirkkojen neuvoston painopisteeksi

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliEgyptissä tuomittiin 17 ihmistä kuolemaan koptikirkkoihin tehtyjen pommi-iskujen vuoksi
Seuraava artikkeliUkrainan ortodoksikirkko sai itsenäisyytensä – Konstantinopolin ja Moskovan patriarkaattien välit koetuksella

Ei näytettäviä viestejä