Avustustyöntekijä: Kairon turvallisuustilanne paheni nopeasti

Kotimaa24:n haastatteleman brittiläisen Christian Aid -järjestön avustustyöntekijän mukaan Egyptin turvallisuustilanne on huonontunut kristittyjen ja muslimien välisten levottomuuksien jälkeen.

Kristittyjen ja muslimien välisissä yhteenotoissa Kairossa kuoli hiljattain 13 ihmistä ja yli sata ihmistä loukkaantui. Demokratiamielenosoitusten keskuspaikalla Tahrir-aukiolla on viime aikoina ollut taas erityisen levotonta.

– Kairon turvallisuustilanne on heikentynyt huomattavasti viimeisen vuorokauden aikana sen jälkeen, kun ryhmä muslimeita oli hyökännyt kristittyjä mielenosoittajia vastaan. Maan poliisivoimat eivät ole saavuttaneet takaisin täyttä vahvuuttaan ja on epäselvää, miten ne pystyvät takaamaan turvallisuuden, jos tilanne entisestään huononee, kertoo Kotimaa24:n haastattelema Christian Aidin vastaava työntekijä.

Christian Aidilla ei tällä hetkellä ole toimistoa, mutta yhteistyö Egyptin hyväksi on käynnistymässä Action by Churches Together -järjestön kanssa.  ACT on kirkollisten katastrofi- ja kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen yhteenliittymä.

Egyptin väestöstä kymmenisen prosenttia on kristittyjä. Muslimien ja kristittyjen välit ovat olleet kireät, vaikka Egyptin kansannousu on myös yhdistänyt heitä. Uusimmat levottomuudet johtuivat kirkon tuhopoltosta, jonka takia kristityt järjestivät mielenosoituksen. Tuhopolton taustalla on kerrottu olleen kristityn miehen ja musliminaisen välinen romanssi.

Edellinen artikkeliKirkkoneuvos vastaa Hirvoselle: Kirkon eläkerahaston tilanne vastaava kuin kuntien
Seuraava artikkeliIL: Lipponen saarnasi kirkossa – suomi rikkaita

Ei näytettäviä viestejä