Ateistikin rukoilee rapakon takana

Uskonnollinen aktiivisuus ei ole uskonnottomien kasvavalle joukolle Yhdysvalloissa täysin tuntematon asia. Vähemmistöryhmälle ateisteja, agnostikkoja ja mihinkään uskontoon kiinnittymättömille rukous ja muut yleisesti uskonnollisina pidetyt tavat ovat väylä ilmentää yhteisöllisyyttä, rentoutua ja saada yhteys johonkin muuhun kuin aineelliseen. Asiasta kertoo Washington Post.

Yhdysvaltalaisen Pew Research Centerin viime lokakuussa julkaistussa tutkimuksessa arvioitiin uskonnollisesti mihinkään ryhmään sitoutumattomia yhdysvaltalaisia. Heistä yli kaksi kolmasosaa sanoi uskovansa Jumalaan. Puolet heistä sanoi tuntevansa usein syvää henkistä yhteyttä luontoon ja Maahan ja yli kolmasosa piti itseään hengellisenä, muttei uskonnollisena. Yksi viidestä kertoi rukoilevansa päivittäin.

Ateisteista ja agnostikoista 14 prosenttia kertoi uskonnon olevan ”jokseenkin tärkeää” heidän elämässään. Samasta ihmisryhmästä 17 prosenttia sanoi osallistuvansa rukoukseen päivittäin, viikottain tai kuukausittain. Kaikista amerikkalaisista, jotka eivät usko Jumalaan – tosin heistä kaikki eivät kutsu itseään ateisteiksi – 12 prosenttia sanoo rukoilevansa.

Edellinen artikkeliPeitsamo: Haaveeni on omistautua kokonaan teologialle
Seuraava artikkeliKirkkoministeri: Tanskan piispoille enintään 10 vuoden pesti

Ei näytettäviä viestejä