AL: Tampereen seurakuntajakoa ollaan riitauttamassa

Hervannan seurakunnan kirkkoherra Juhani Räsänen on pettynyt kirkkohallituksen päätökseen Tampereen seurakuntien aluejaosta. Hän ilmoittaa Aamulehden haastattelussa, että ratkaisun laillisuus selvitetään hallinto-oikeudessa. Kirkkohallitusen täysistunto päätti maanantaina, että seurakuntien määrää leikataan merkittävästi.

Räsänen mielestä ”tästä alkavat valituksen tiet”, sillä asian valmistelussa tehtiin hänen mukaansa virhe. Hänen tulkintansa mukaan aloite kirkkohallituksessa hyväksyttyyn päätöksen tuli todellisuudessa seurakuntayhtymästä, vaikka lain mukaan seurakunnat, tuomiokapituli ja piispa saavat esittää muutosta. Räsäsen katsoo Aamulehdessä kyseessä olevan seurakuntademokratian loppua merkitsevä vaarallinen ennakkopäätös.

Päätökseen niin ikään tyytymätön Tampereen yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kalle Mäki väittää tuomiokapitulin teettämään kyselyyn vedoten, että nyt tehtyä ratkaisua kannatti alle kymmenesosa seurakuntien luottamushenkilöistä. Mäen tulkinnan mukaan niistä seurakunnista, joita uudistus koskee vain Aitolahti ja Tuomiokirkkoseurakunta kannattivat esitystä. Hänestä oli virhe, että näiden seurakuntien aikoinaan tekemä aloite supistamisesta ulkoistettiin tuomiokapitulille. Mäki pahoittelee, ettei seurakunnille jäänyt mahdollisuutta sopia keskenään seurakuntajaosta ja hallintomallista.

Lue Aamulehden uutinen kokonaisuudessaan.

Edellinen artikkeliKatso ketkä papit tukevat Niinistöä
Seuraava artikkeliKirkon verkkohanke Vuoden kristillinen mediateko

Ei näytettäviä viestejä