Äänestämättä jättänyt kansanedustaja: Eettinen ristiriita sisälläni liian suuri

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen jätti äänestämättä kun eduskunta hyväksyi kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Mäkisalo-Ropponen selittää julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa käyttäytymistään liian suurella eettisellä ristiriidalla.

Mäkitalo-Ropponen sanoo, että avioliittolain pohdinta on ollut raskasta, sillä hänellä on ollut aina vankka mielipide siitä, että ”avioliitto käsitteenä ja instituutiona on naisen ja miehen välinen sopimus”.

– Olen kuitenkin tämän prosessin aikana tietoisesti halunnut kuunnella ja oppia myös toisen näkökannan edustajilta. Ja samalla kun olen kuunnellut, on ehdottomuuteni karissut. Itse olisin toivonut, että yhdenvertaisuutta olisi voitu edistää parisuhdelakia kehittämällä, mutta ymmärrän täysin niitä henkilöitä, jotka haluavat mahdollistaa avioliiton kaikille pareille.

– Eettinen ristiriita sisälläni oli niin suuri, että koin vastuulliseksi toiminnaksi olla äänestämättä.

Mäkitalo-Ropponen sanoo olevansa surullinen siitä, ”miten huonosti me osaamme sivistynyttä, asiallista, toinen toisensa mielipiteitä arvostavaa ja kunnioittavaa keskustelua”.

– Kansanedustajankin on mielestäni lupa sanoa, ettei hänellä ole ehdotonta kantaa asiaan. Luulen, että jos kulttuurimme mahdollistaisi tämän, saisimme parempia päätöksiä aikaan.

Edellinen artikkeliKeskitalo rauhoittelee: Kirkon avioliittokäsitys ei ole muuttunut
Seuraava artikkeliArkkipiispa: Rukoilen kirkollemme ja yhteiskunnallemme yhteyttä ja sovintoa.

Ei näytettäviä viestejä